تور ترکیه|دیدنیهای ترکیه|هتلهای ترکیه|ترکیه|استانبول|آنتالیا|آنکارا

تور ترکیه

تور استانبول-تور ترکیه

تور ترکیه|دیدنیهای ترکیه|هتلهای ترکیه|ترکیه|استانبول|آنتالیا|آنکارا


تور ترکیه|دیدنیهای ترکیه|هتلهای ترکیه|ترکیه|استانبول|آنتالیا|آنکارا
تورترکیه تورهای خارجی تور های ترکیه تور استانبول آنکارا کوش آداسی ازمیر قونیه هتل آپارتمان خرید خانه در ترکیه تورارزان
نويسندگان
لینک دوستان
پيوندهای روزانه
-------------------- --------------------

ندارند، ولی سخنرانان مذهبی، وعاظ و علما در دهه اول محرم معمولا از این حادثه یاد می کنند و بر حقانیت امام حسین (ع) در قیام عاشورا صحه می گذارند و بر" یزید" و خاندان او لعنت می فرستند.
مراسم آیینی دهه اول محرم و تعزیه خوانی و سوگواری در ترکیه تنها توسط شیعیان انجام می گیرد که ترک ها به آنها " جعفری " می گویند.
جعفری ها شامل ایرانیان مهاجر و مقیم و بومیان ترکیه هستند که بیشتر در شهر استانبول ساکنند و آیین های خود را در مساجد ایرانیان و یا شیعیان بومی برگزار می کنند.
بر اساس آمارهای غیر رسمی در زمان حاضر افزون بر 30 هزار ایرانی شیعی تنها در استانبول سکونت دارند که در روزهای تاسوعا و عاشورا در میدان " حالکالی  مراسم باشکوه عزاداری را برگزار می کنند.
آیین های تاسوعا و عاشورای استانبول تنها به عزاداری و سوگواری ختم نمی شود، بلکه تعدادی از هنرمندان با اجرای شبیه خوانی و تعزیه خوانی توجه حاضران را به مظلومیت اهل بیت (ع) و ظلم و ستم دستگاه یزید جلب می کنند.
این آیین به اندازه ای با شکوه و دیدنی است که بسیاری از جهانگردان برای مشاهده این آیین در روزهای تاسوعا و عاشورا به استانبول سفر می کنند.
منابع تاریخی نشان می دهد، آیین های دهه اول محرم از اوایل سالهای 1800 میلادی به این طرف توسط ایرانیان شیعه مذهب در استانبول برگزار می شود .
این منابع تعداد ایرانیان در استانبول را 12 هزار نفر در اوایل قرن 19 ذکر کرده اند که این افراد همراه با خانواده های خود در سه کاروانسرای بزرگ سکونت داشته اند.
 عاشورا در میان علویان
علویان ترکیه که گفته می شود حدود 20 میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند، مراسم و آیین خود را با تفصیل بیشتر و ذکر مصائب کربلا برگزار و امام حسین (ع) برگزار می کنند.
برخی از علویان 15 روز روزه داری می کنند که یک روز به یاد حضرت فاطمه زهرا (س) و دو روز نیز به نیت دو فرزند خردسال" مسلم بن عقیل " به 12 روز اضافه می کنند.
در این مدت، قربانی کردن، ذبح و یا کشتن حیوانات، بی جان کردن جانداران و حتی از ریشه کندن درختان و گیاهان برای علویان ممنوع است.
شنیدن موسیقی، تراشیدن ریش، اصلاح سر و صورت، استعمال عطر و ادوکلن، شستن لباس، دوش گرفتن، همخوابی، آواز خواندن، استفاده از مظاهر شادی، سخن زشت گفتن جزو کارهایی است که علویان در طول مدت روزه داری باید از آنها پرهیز کنند.
سیاهپوش کردن معابر، بر تن کردن لباس های سیاه، سینه زنی و زنجیر زنی به شیوه ای که جعفری ها انجام می دهند در میان علویان مرسوم نیست.
در 12 محرم غذای مخصوصی در خانه های جم علویان پخته می شود که به آن غذا " عاشوره " می گویند.
عاشوره نوعی آش است که باید مواد اولیه آن از 12 ماده غذایی از قبیل بلغور گندم، نخود، عدس، لوبیا، کشمش، قیسی، بادام، فندق و انواع ادویه تشکیل شود، که معمولا علویان آن مواد را به صورت نذری هدیه می کنند.
خانه های جم علویان دارای دیگ های بسیار بزرگی برای پخت عاشوره است، که پس از قرار گرفتن بر روی اجاق، مواد اولیه با دعاها و ذکر سلام و صلوات بر پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) و ائمه معصومین (ع) به داخل دیگ ریخته می شود و بعد آب به آن اضافه می شود.
پس از پخته شدن عاشوره و زمانی که برای توزیع آماده می شود، ریش سفیدان علوی هر یک به ترتیب سلسله مراتب و جایگاه دینی با قاشق های بزرگ چوبی، عاشوره را هم می زنند و هنگام هم زدن معمولا بر پیامبر اسلام و اهل بیت آن حضرت سلام و صلوات فرستاده می شود و دعاهای مخصوصی نیز برای شفای بیماران و بهروزی و موفقیت مسلمانان می خوانند.
بعد از پایان مراسم هم زنی، عاشوره در میان افرادی که در خانه گرد آمده اند توزیع می شود.
بخشی از این آش نیز در خانواده های علوی قرار می گیرد که افطار روز 12 محرم با این آش کشوده می شود.
پختن عاشوره در میان اهل سنت ترکیه نیز رواج دارد، که معمولا در بین 10 محرم تا 15 محرم در خانه ها توسط مردم پخته و به عنوان نذری در میان همسایگان توزیع می شود.
به اعتقاد اهل سنت ترکیه، کشتی حضرت نوح (ع) در 10 محرم به خشکی رسید، خانواده و پیروان آن حضرت از باقیمانده مواد غذایی که در کشتی داشتند آشی را پخته و در بین سرنشینان کشتی توزیع کردند.
گرچه این سنت به طوفان بزرگ نوح نسبت داده می شود ولی با توجه به نام آش " عاشوره" و تقارن آن به ایام شهادت سالروز شهیدان و سرور آزادگان عالم و یاران با وفای آن حضرت، چنین بر می آید که این سنت بیشتر در ارتباط با واقعه کربلا در میان مردم آناتولی رواج یافته است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: جاذبه های گردشگری ترکیه ، ،
برچسب‌ها: ماه محرم در ترکیه , ماه محرم , ترکیه , محرم در ترکیه , امام حسین (ع) , تور ترکیه , عاشورا , استانبول , امام حسین , تاسوعا ,
[ سه شنبه 23 آبان 1391 ] [ 19:5 ] [ تور ]
درباره وبلاگ

تور ترکیه تورهای ترکیه تور ترکیه ارزان تور استانبول تور آنکارا تور آنتالیا تور کوش آداسی ازمیر قونیه هتل آپارتمان خرید ترکیه تورارزان خرید از ترکیه
امکانات وب

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 37
بازدید دیروز : 21
بازدید هفته : 37
بازدید ماه : 233
بازدید کل : 23501
تعداد مطالب : 128
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1